Uuring: veerand rasketest korrarikkumistest toimub ööklubides ja baarides

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Magistritöö autori sõnul tõusevad vägivallakuritegude sageduse osas esile just ööklubid.
Magistritöö autori sõnul tõusevad vägivallakuritegude sageduse osas esile just ööklubid. Foto: Mati Hiis / Õhtuleht

Sisekaitseakadeemia magistritööna valminud uuringust selgub, et aastatel 2009-2011 pandi veerand kehalistest väärkohtlemistest ja avaliku korra rasketest rikkumistest Tartus toime meelelahutusasutustes või nende lähistel.

Magistritöö autori Erki Sloogi sõnul on kehaline väärkohtlemine ja avaliku korra raske rikkumine Eestis kõige levinumad vägivallakuriteo liigid. «Kuigi Tartu linnas on meelelahutusasutusi suhteliselt vähe, pannakse veerand kõikidest linna avalikes kohtades toimunud kehalisest väärkohtlemisest ja avaliku korra rikkumisest toime just meelelahutusasutustes,» ütles ta sisekaitseakadeemia teatel.

Kuigi pubisid ja baare on Tartus peaaegu kolm korda rohkem kui ööklubisid, tõusevad ööklubid vägivallakuritegude sageduse osas esile. Seejuures pole tähtis, kas klubi asub kesklinnas või kaugemal.

Pubide ja baaride puhul on asukoht toime pandud kuritegude sageduse osas olulisem. Nimelt pannakse kesklinnale lähemal paiknevate pubide ja baaride ümbruses kuritegusid rohkem toime kui kesklinnast kaugemal paiknevates asutustes.

Magistritöö autori hinnangul tuleks meelelahutusasutustes esineva vägivalla vähendamisele pöörata suuremat tähelepanu, pannes rõhku nii meelelahutusasutusi külastavate noorte õiguskuulekuse suurendamisele kui alkoholi tarvitamise vähendamisele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles