Bolt: olen legendi staatusele sammu võrra lähemal

, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Usain Bolt
Usain Bolt Foto: SCANPIX

Eile õhtul suurepärase ajaga oma 100 m olümpiakulda kaitsenud Usain Bolt sõnas pärast võitu, et ta on nüüd lähemal legendi staatusele, kuid peab selleks veel rohkem võite koguma.

«See kuldmedal tähendab, et olen sammu võrra lähemal, saamaks legendiks,» sõnas maailma kiireim mees. «Samas see on ainult üks samm, kui suudan kaitsta ka 200 meetri kulda, võin ennast juba legendiks pidada. Selle staatuse saavutamine on minu suur eesmärk. See on siht, mille poole püüdlen.»

«Paljud inimesed ütlesid, et ma ei võida. Sellest räägiti palju ning oli väga mõnus tulla rajale ja näidata maailmale, et olen endiselt parim,» sõnas võimsa jooksu teinud Bolt.

Peagi 26-aastaseks saav sprinter võitis eilse jooksu ajaga 9,63, mis on uueks olümpiarekordiks ning läbi aegade paremuselt teiseks ajaks Bolti nimel oleva maailmarekordi järel. Nüüd kuuluvad ajaloo kolm kiireimat aega tema nimele ning kõik need ajad on joostud suurvõistluste finaalides – maailmarekord 9,58 on joostud 2009. aasta Berliini MMi finaalis, teise aja jooksis ta eilses olümpiafinaalis 9,63 ja paremuselt kolmas on 2008. aastal Pekingi olümpiamängude finaalis joostud 9,69.

Tulevikust rääkides jättis Bolt otsad lahtiseks, kuid andis mõista, et võib üritada ka kolmandat järjestikust kulda 100 m jooksus. «Loodan, et olen seal (Rio De Janeiroolümpiamängudel - toim). Olen selleks ajaks küll 30-aastane, kuid arvan, et olen endiselt heas vormis. Blake on siis 26, seega läheb huvitavaks,» sõnas Jamaica maailmarekordimees.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles