Saarlased asusid tuulikute vastu protestima

Kajar Kase
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Energiatuulikud..
Energiatuulikud.. Foto: Tairo Lutter / Virumaa Teataja

Nasva küla elanikud saatsid Kaarma vallavalitsusele ühisavalduse, kuna ei soovi Nasvale rohkem tuulegeneraatoreid.


«Miks me peaksime tahtma oma õue peale tehnoparki. Kas te oleksite nõus, kui teie elukvaliteet selle all kannatab. Mina küll ei ole,» ütles Nasva küla elanik Aivar Johanson Meie Maale.

«Kui ma käin laupäeval sõbra juures saunas, kes elab tuulikutsest 500-600 meetri kaugusel, siis õues istuda ma küll ei tahaks,» lausus Johanson.

«Kas tõesti ei ole tuulikute ülespanemiseks muud kohta, kui küla, tuulikud ei ole inimese tervisele kuidagi head,» rääkis Nasva külavanem Arvi Tasa. Tema sõnul on teadlased tõestanud, et kui tuulikud asuvad lähemal kui 800 meetrit, mõjutavad need inimese südametegevust. Vastupidist tõestatud ei ole.

Pärast avalikku arutelu peab Kaarma vald kujundama tuulegeneraatorite osas oma seisukoha, misjärel võtab otsuse vastu vallavolikogu.

Esmaspäeval toimub keskkonnamõju hindamise ja valla üldplaneeringut tutvustav arutelu. Aprilli lõpus või mai algul peaks aset leidma veel üks valla üldplaneeringu avalik arutelu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles