Bolti unistus on mängida Manchester Unitedis

, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Usain Bolt
Usain Bolt Foto: SCANPIX

Üleeile londoni olümpiamängudel oma 100 m olümpiakulda kaitsenud Usain Bolt on juba pikemat aega rääkinud, et soovib ennast proovile panna ka mõnel muul alal lisaks sprindile. Räägitud on kaugushüppest ja mitmevõistlusest, kuid sprinter ise unistab hoopis jalgpallurikarjäärist.

«Inimesed arvavad, et ma teen nalja, aga kui Alex Ferguson (Manchester Unitedi peatreener – toim) mulle helistaks ja ütleks «Olgu, teeme ära, tule testimisele», oleks mul võimatu sellest keelduda,» vahendab jamaicalase sõnu Eurosport.

«Ma ei nõustuks, kui ma arvaksin, et pole piisavalt hea. Olen osav jalgpallur ja tean, et suudaksin silma paista. Oleksin kiireim mängija meeskonnas, kuid ma oskan ka mängida,» ütles Bolt enesekindlalt. «Olen veel mõned päevad Suurbritannias, kui Alex Ferguson tahab mulle helistada, siis ta teab, kust mind leida.»

25-aastane sprinter täitis oma keskkooli meeskonnas poolkaitsja rolli.

Ka oma 2010. aastal avaldatud autobiograafias avaldas Bolt soovi saada jalgpalluriks. «Kui ma hakkaksin jalgpalluriks, siis ideaalis sõlmiks ma lepingu oma lemmikmeeskonna Manchester Unitediga. Inimesed ütlevad, et selline soov pole realistlik, kuid keegi pole mind mängimas näinud ega oska seega hinnangut anda. Kui Ferguson näeks mind mõnes heategevuslikus mängus, võiks ta hakata arvama, et ma võin tulevikus Ryan Giggsi asendada.»

Esialgu peab Bolt siiski keskenduma veel jooksmisele – juba täna ootavad teda ees 200 m eeljooksud. Nii nagu lühemal sprindidistansil on tal ka 200 m jooksus kaitsta olümpiavõit. Maailmarekordimees osaleb esimeses eeljooksus, mis peaks Eesti aja järgi algama kell 13:50.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles