Hiina endise kõrge parteiametniku naine tunnistas mõrva üles

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Briti ärimehe mõrvas süüdistatud Gu Kalai.
Briti ärimehe mõrvas süüdistatud Gu Kalai. Foto: SCANPIX

Hiina endise kommunistliku partei juhi Bo Xilai naine tunnistas üles Briti ärimehe Neil Heywoodi mõrvamise, ütles vanemprokurör Hong Kongi juhtivale ajalehele.

Intervjuus ajalehele South China Morning Post ütles mõrvaprotsessiga seotud anonüümseks jääda soovinud isik, et Gu Kalai sooritas ka «majanduslikke kuritegusid», vahendas The Telegraph.

Hiina kunagise mõjuvõimsa poliitiku naist Gu Kalaid ootab neljapäeval ees kohtuistung. Temaga koos süüdistatakse ärimehe mõrvamises tema abilist ja ihukaitsjat Zhang Xiaojuni.

Allika sõnul oli Gu väga «rahulik», kui ta mõrva üles tunnistas. «Gu rääkis uurijatele kõik, mis ta mäletas, ning süüdistuste kohta, mida ta täpselt ei mäletanud, soovitas ta uurijatel oma voli järgi midagi üles kirjutada,» öeldi ajalehele South China Morning Post.

Kuigi prokuratuuri sõnul tunnistas Gu üles «majanduslikud kuriteod», süüdistatakse teda sellenädalasel kohtuprotsessil ametlikult ainult «rahvusvahelises mõrvas».

Väidetavalt mürgitasid Gu ja tema abiline Zhang Xiaojun Heywoodi, kes leiti eelmise aasta novembris oma hotellitoast surnuna. Algselt peeti mehe surma põhjuseks südameatakki või liigset alkoholi tarbimist, kuid aprillis teatasid uurijad, et Bo naine on ärimehe surmaga seotud.

Uudisteagentuur Xinhua raporteeris, et prokuratuuri süüdistuse järgi läks Bo naine Gu Kailai raha pärast tülli Suurbritannia ärimehe Neil Heywoodiga ning muretses oma pere ohutuse pärast.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles