Jahid heiskavad Peipsil purjed

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peipsi järv.
Peipsi järv. Foto: Küllike Rooväli

Nädalavahetusel pakub Peipsi järv üsna haruldast vaatepilti: Kapten Peipus OÜ ja Peipsi jahtklubi korraldavad seal jahtidele retke «Peipsi eskaader».

«Igal pool, kus on purjetatavad veekogud, käivad inimesed purjetamas, aga Peipsi järvel seda kahjuks ei tehta,» ütles Kapten Peipuse juht ja purjejahi Maarja kapten Kalle Virkus. «Püüame seda muuta ja purjekad Peipsile tagasi tuua.»

Nii stardibki Peipsi eskaader laupäeval, 11. augustil Laaksaare sadamast. Treileritel jahte oodatakse sinna hommikul kella üheksaks, kell 10 on kaptenite koosolek ja kell 11 võib ligi 40-kilomeetrine sõit alata.

Sõidusihiks on Kallaste külje all asuva Villipu külalistemaja rand Pusi külas. Lõpp-punktis või tee peal on kavas korraldada jahtide võidusõit sõltuvalt ilmast. Villipu rannas sotsialiseerutakse ja ööbitakse telkides. Tagasi hakatakse seilama pühapäeva hommikul kella kümne paiku.

Praegu on retkele kirja pandud 6-7 jahti ja võimalik, et osa võtab ka mõni mootoralus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles