Stenbocki majas sai peaministri kohta proovida

, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Toompeal Stenbocki maja pressiruumis ei ole ammu nii palju rahvast olnud kui tänasel avatud uste päeval ning kuna loodus tühja kohta ei salli, proovis mõni julgem ka peaministri toolil istumist.

Tähistamaks valitsuse kaheteistkümne aasta täitumist Stenbocki majas, oli soovijatel täna võimalus külastada peaministri ja valitsuse tööruume. Üllatuskülalisena liitus ekskursiooniga ka peaminister Andrus Ansip, kes ringkäigu juhtimise enda kanda võttis.

Peaminister viskas paar nalja, tutvustas enda ja valitsusliikmete tööd, rääkis e-valitsusest ja eurokriisist. Rahva seast tulnud küsimuse peale jagas Ansip ka värskeid olümpiamuljeid ning kiitis Heiki Nabi ja Gerd Kanterit nende saavutuste eest. Peaministri sõnul on Eestil põhjust kahe medali üle väga uhke olla.

Üks pressiruumis peaministri tooli katsetajatest oli 7-aastane Jonathan Nister, kes tuli Stenbocki majja ookeani tagant Seattle'ist, USAst. Jonathani ema Karin Keis rääkis Postimehele, et nad tulid kaheks nädalaks Eestisse emale ja õele külla ning kuuldes võimalusest Tallinnas valitushoonet külastada, ei tahtnud jätta võimalust kasutama.

Külastuse lõppedes õnnestus perekond Keisil koos peaministriga ühine pilt teha, mis muutis avatud uste päeva Stenbocki majas eriti meeldejäävaks.

Riigikantselei kommunikatsioonijuhi Kristiina Tiimuse sõnul on avatud uste päev väga populaarseks osutunud. Täna korraldati valitsuse majas viis ringkäiku ning huvilisi oleks rohkematekski jätkunud.

Lahtiste uste päevi korraldatakse Stenbocki majas juba aastast 2005. Igasuvine sündmus toimub 8. augustil, kuna see tähistab Eesti Valitsuse kolimist Stenbocki majja 2000. aastal. Selle sündmuse raames toimub täna õhtul kell 18 Stenbocki maja õuel ka avatud kontsert «Apteeker Melchiori jälgedes».

Jazz-ansambel Oceans 4 (Siim Aimla, Ara Yaralyan, Hele-Riin Uib ja Reigo Ahven) mängib põnevat ja tuntud filmimuusikat ning näitleja Priit Strandberg loeb Indrek Hargla tekste.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles