Nädalavahetusel võib tulla öökülma

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Öökülm
Öökülm Foto: Liis Treimann

Homsest pühapäevani valitseb maapinnal öökülmaoht, mis sünoptik Taimi Paljaku sõnul on kõige suurem sisemaal, eriti Kirde-Eestis.

Reedest kuni pühapäevani langeb õhutemperatuur kuni 3-5 kraadini ning maapinnal kohati 0 kuni -2 kraadini, hoiatas Eesti Meteoroloogia ja Hüdroloogia Instituut. Nimelt tugevneb Skandinaavia ja Soome kohal külm kõrgrõhuala, mis aeglaselt lõuna suunas levib ning ka Eesti õhu kargemaks muudab.

«Virumaal on kõige jahedamad õhumassid ja öökülma oht seega kõige suurem,» ütles Paljak. Ka Põhja-Eesti sisealadel ja Kesk-Eestis võib järgnevatel öödel maapinna temperatuur nullkraadini langeda, eelkõige madalamates kohtades. Lõuna-Eestis on Paljaku sõnul öökülmavõimalus väiksem.

Kõige suurem on oht täna õhtust alates ööl vastu reedet, laupäeva ja pühapäeva. Sünoptiku sõnul öised nullkraadid õhus tunda veel ei anna, kuid on ohtlikud taimedele.

Päevased temperatuurid püsivad Paljaku sõnul jahedad selle nädala lõpuni, uue nädala alguses hakkab tasapisi soojemaks minema. Järgmise nädala keskpaiku, kolmapäeval-neljapäeval võib oodata kõikjal üle Eesti üle 20 soojakraadi.

Hoovihmade võimalus väheneb alates tänasest. «Üksikud hoovihmad võivad küll tulla pea kõigil päevadel, kuid märksa vähem võrreldes senisega,» ütles Paljak.

Nädalavahetuse ilm on vahelduva pilvisusega, kuid järgmiseks nädalaks lubab sünoptik päikest.

Homsest alates on ka äikese oht väiksem. Kuna järgmise nädala keskpaiga soojadele ilmadele järgneb nädala lõpus madalrõhkkond, kasvab uue nädala teises pooles taas äikeseoht.

Reedel on vähese ja vahelduva pilvisusega ilm. Kohati võib hoovihma sadada. Puhub põhja- ja kirdetuul 3–8 m/s. Sooja on 14–18 kraadi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles