Vahistati Kohtla-Järvel ja Tartus panka röövinud mees

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Laura Oks / Postimees

Lõuna prefektuuri töötajad koostöös Ida prefektuuri töötajatega pidasid eile kella 23 ajal Viljandis kinni 30-aastase Aleksandri, keda kahtlustatakse möödunud nädalal Kohtla-Järvel aset leidnud pangaröövi toimepanemises ning samuti ka 28. juulil Tartus Ringtee tänaval kaubanduskeskuses asuva pangakontori röövimises.

Täna taotles Viru ringkonnaprokuratuuri prokurör mehe vahistamist kohtueelse uurimise ajaks, Viru maakohtu eeluurimiskohtunik rahuldas prokuröri taotluse.

Isikule esitatud kahtlustuse kohaselt sisenes ta 03. augustil 2012 Kohtla-Järvel Keskalleel asuvasse pangakontorisse. Noaga ähvardades hüppas meesterahvas üle teenindusleti, haaras telleri kassast sularaha ja põgenes kontorist.

Samuti kahtlustatakse teda selles, et 28. juulil kella 13 paiku röövis ta noa ähvardusel Tartus Ringtee tänaval kaubanduskeskuses asuvat pangakontorit. Vahejuhtumi ajal viibis pangakontoris kliente, kuid keegi õnneks viga ei saanud.

Kõik sündmuste täpsed asjaolud selgitatakse välja menetluse käigus, mida on alustatud Karistusseadustiku paragrahvi alusel, mis käsitleb röövimist. Seadus näeb sellise teo eest ette karistuseks kolme- kuni viieteistaastase vangistuse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles