Löömises süüdistatavat politseinikku ähvardab tingimisi karistus

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Korrarikkuja löömises süüdistatava politseiniku kohtuprotsess jõudis neljapäeval Harju maakohtus kohtuvaidlusteni, mille raames nõudis prokurör talle tingimisi karistust.

Ringkonnaprokurör Leelet Kivioja hinnangul on 40-aastase Harry süü võimuliialduses tõendatud ning ta taotles kohtult süüdistatavale aastast tingimisi vangistust 18-kuulise katseajaga. Lisakaristusena soovis süüdistaja Harrylt kolmeks aastaks politseiametnikuna töötamise õiguse võtmist.

Süüdistatava kaitsja Indrek Sirk taotles kohtualuse õigeksmõistmist. Süüdistatav end ise süüdi ei tunnistanud.

Kohus kuulutab otsuse teisipäeval, 14. augustil.

40-aastane Harry sattus uurimisandmetel seadusega pahuksisse seoses mullu 15. juuni õhtul Tallinna kesklinna politseijaoskonna hoovis toimunud vahejuhtumiga. Süüdistuse järgi kasutas patrullpolitseiniku tööülesandeid täitnud Harry põhjendamatult ja ebaseaduslikult vägivalda kinni peetud 24-aastase noormehe suhtes, lüües teda rusikaga korduvalt vastu pead. Kannatanu tundis valu ja sai kergemaid kehavigastusi – marrastusi näole ja ninaverejooksu.

Alkoholijoobes noormehe olid varem kinni pidanud ja politseile üle andnud turvamehed, sest ta oli sisenenud Tallinna reisisadama terminalis kinnisele alale. Uurimisandmetel oli ta pärast kinnipidamist solvanud ning löönud politseiametnikku, kes seejärel jaoskonna juures tema vastu vägivalda kasutas.

Põhja ringkonnaprokuratuuri kinnitusel on noormees saanud kahtlustuse võimuesindaja solvamises ja tema vastu vägivalla kasutamises. Selle kriminaalasja toimik on praegu prokuratuuris.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles