Kaklema läinud mehed sundisid Estonian Airi lennuki hädamaandumisele

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Estonian Air'i lennuk. Ei ole juhtunuga seotud.
Estonian Air'i lennuk. Ei ole juhtunuga seotud. Foto: Teet Malsroos/Õhtuleht

Kolmapäeva õhtul puhkes Estonian Airi Oslo-Tallinna lennul kahe reisija vahel kaklus, mistõttu lennuki meeskond otsustas teha vahemaandumise Stockholmis, kus mehed anti üle Rootsi politseile.

Samal lennul viibinud Postimehe lugeja teatas täna, et üks lennukis kakelnud rusikakangelane oli sedavõrd agressiivne, et ründas ka teda takistada püüdnud lennukipersonali ja kaasreisijaid. Mees ei rahunenud ka pärast seda, kui ta reisijate abiga lennuki vahekäiku kinni seoti, vaid jätkas ka siis rabelemist ja karjumist, kuni lennuk Rootsis maandus ja politsei mehed ära viis. Vene ja eesti keelt kõnelenud meeste vestlusest olnud võimalik järeldada, et tegu oli ehitajatega.

Estonian Airi kommunikatsioonispetsialist Maris Talvari kinnitas, et selline intsident tõepoolest aset leidis. Tema sõnul algas umbes 15 minutit pärast lennuki õhkutõusu kahe vene keelt kõnelenud reisija vahel kaklus.

«Lennumeeskond otsustas teha vahemaandumise Stockholmi Arlanda lennujaamas, kus mehed anti üle Rootsi politseile. Ülejäänud reisijad ja lennuki personal vigastada ei saanud,» selgitas Talvari. Lennufirma teatel hilines ootamatu vahemaandumise tõttu lend OV138 Tallinnasse 1 tund ja 17 minutit.

Tema andmetel käib praegu detailsema info kogumine ja juhtumi menetlemine, mida juhib Rootsi politsei.

«Estonian Airi meeskonnaliikmed annavad juhtumist kirjaliku tunnistuse vastavatele uurimisorganistele. Kakluse põhjus on meile hetkel teadmata,» märkis Talvari.

Tema sõnul pole varem lennufirma lennukid kakluse pärast pidanud planeerimata vahemaandumist tegema. Estonian Airil probleemsete reisijate jaoks lennukeelu nimekirja ei eksisteeri, samas on lennupersonalil õigus mitteadekvaatse oleku või käitumisega reisijaid lennukisse mitte lasta.

«Estonian Air kaalub nimetatud kahe reisija suhtes menetluse algatamist, et nõuda sisse erakorralise vahemaandumisega põhjustatud kulud,» märkis Talvari.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles