TV3: alkomeeter võib kõrtsidele kohustuslikuks saada

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kaader TV3 videost

Tulevikus võib lahtise alkoholi müügikohtadele nii ruumis sees kui ka väliüritustel alkomeetri olemasolu kohustuslikuks saada.

Alkomeetri soetamine läheks ettevõtte omanikule maksma 350-500 eurot, vahendasid «Seitsmesed uudised».

Ettepaneku alkomeeter vägijookide müügikohtades kohustuslikuks teha tegi riigikogu liige Kaia Iva (IRL). Tema sõnul näitab senine kogemus, et inimesed kasutavad vabaõhuüritustel alkomeetrisse puhumise võimalust agaralt.

Selline kohustus kehtib ka mitmetes USA osariikides ja Austraalias. Eestiski on alkomeetri kasutamise võimalus juba aastaid olemas näiteks Tallinna lähedal asuvas Peetri Kõrtsis ja joogikoha perenaine Margit Kumari sõnul seadmel kasutajaid jagub ja alkomeetri kohustuslikuks muutumises ta probleemi ei näe.

Alkomeetreid müüva Rovico büroo juhataja Raul Rohtla rääkis, et seade maksaks 350-500 eurot ja edaspidi tuleks tasuda 30 eurot hooldusraha poole aasta eest. Huulikud maksaksid 35 senti ja nende eest maksmine võib jääda ka kliendi kanda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles