Piibe maanteel vilisevad rulluisud

Anna Ploompuu
, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Repro

Pühapäeval toob kuues Tartu rulluisumaraton tuhatkond võistlejat esimest korda Piibe maanteele.

Rulluisumaratoni põhidistants 48 km saab stardipaugu Jõgeva kesklinnast Suurelt tänavalt ja lühem, 19-kilomeetrine maratonirada algab Tabiverest. Kahe sõidu ühine finišijoon ületatakse Tartus Aruküla teel Salvesti logistikakeskuse ees. Pikema distantsi esimesi lõpetajaid on finišisse oodata pühapäeval kella 12.20 paiku.

Rulluisusportlasi tuleb lisaks eestlastele veel kaheteistkümnest välisriigist ning maraton ühendab enam kui tuhandet rulluisutajat. Samuti on rajal 1. Tartu rulluisumaratoni võitja Danila Ruusu (pildil), kes sihib ka sel aastal kõrgeimat kohta.

«Tartu rulluisumaratoni võit oleks kindlasti üks aasta suurimaid saavutusi. Võistluse taset arvestades oleks see igati võrreldav maailmakarikaetapi medalikohaga,» lisas Ruusu võistluse taseme kohta.

Enne maratoni põhipäeva on laupäeval Tartus Salvesti logistikakeskuse juures 2. Tartu rulluisusprint.

Kuna sel aastal läheb rulluisumaratoni rada esimest korda Jõgevalt Tartusse, kinnitades kahe linna sõprust, teevad uue teekonna sümboolseks avamiseks sprindi avasõidu Jõgeva linnapea Kalmer Lain ja Tartu linnapea Urmas Kruuse.

Täitus ammune unistus

Ühtlasi täitus rajamuudatusega ka korraldajate pikaaegne unistus kulgeda rulluiskudel Jõgevalt Tartusse.

Peetakse ka tavapärased rulluisumaratoni lastesõidud: laupäeval enne põhisõite on tillusõit ja minimaraton.

Osalejatele panevad korraldajad südamele, et maratonirajal on lubatud sõita ainult rulluiskudel. Rullsuuski ja suusakeppe, samuti kõrvalist abi kasutada on distantsi läbimisel keelatud.

Kõigil osavõtjatel on kohustuslik kanda kiivrit (ka lasteüritustel), kui seda pole, osavõtja diskvalifitseeritakse. Lisaks kiivrile on soovitatav kanda randme-, põlve- ja küünarnukikaitsmeid.

Piibe maantee suletud

Rulluisumaratoni tõttu suletakse liiklus 11. augustil kella 18st kuni 12. augustil kella 17ni Aruküla teel Põllu tänava ja linna piiri vahel. Ümber saab sõita Nurme tänava, Vahi tee ja Jõhvi maantee kaudu. Kvis­­sentali linnaosa elanike läbipääs tagatakse Jõhvi maantee kaudu.
Nimetatud ajavahemikul liigub linnaliinibuss nr 7 vaba graafiku alusel ega läbi Salvesti peatust. Ümbersõit käib Põllu ja Vahi tänava kaudu.

Kuna 48 km pikkune distants kulgeb marsruudil Jõgeva-Kaarepere-Tabivere-Lähte-Tartu, on mõned liikluskorralduse muudatused Piibe maanteel. Nimelt on rulluisutajatele ohutu liiklemise tagamiseks pühapäeval, 12. augustil kell 10.30–15 liiklus Piibe maanteel võistlusrajal suletud.

Maratoni korraldajad paluvad jälgida liiklusmärke, liiklusreguleerijate märguandeid ning tähistatud ümbersõidumarsruute, samuti võimaluse korral vältida mootorsõidukitega võistlusteel liikumist eelnimetatud ajal.

Rulluisunädalavahetus

Laupäev, 11. august

• Kell 15 rulluisusprindi vahesõidud Tartus

• Kell 17 rulluisusprindi finaalid Tartus

Lastele:

• Kell 14 Hawaii Expressi laste rulluisukool

• Kell 15 2. Tartu rulluisusprindi eelsõidud, 500 m eraldistardist

• Kell 16 tillusõit 500 m, soovitatavalt eelkooliealistele

• Kell 16.30 minimaraton 3 km, soovitatavalt alates koolieast

Pühapäev, 12. august

Jõgeva, Suur tänav

• Kell 9.30–11 avatud võistluskeskus, stardinumbrite väljastamine

• Kell 10 Jõgeva lastesõit (500 m ja 1,4 km)

• Kell 11 48 km start

Tabivere, Tabivere staadion

• Kell 11.30–13 avatud võistluskeskus, stardinumbrite väljastamine

• Kell 13 19 km start

Tartu, Aruküla tee

• Kell 12.20 48 km esimesed lõpetajad finišis

• Kell 15 finiš suletakse

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles