Kergejõustiku parim riik oli USA, edukaimad sportlased olid Bolt ja Felix

, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaks kergejõustikustaari Londoni olümpialt Mo Farah (vasakul) ja Usain Bolt.
Kaks kergejõustikustaari Londoni olümpialt Mo Farah (vasakul) ja Usain Bolt. Foto: SCANPIX

Londoni olümpiamängude kergejõustikuvõistluste kõige edukam riik oli USA. Ameerika sportlased võitsid üheksa kuldmedalit.

Kokku noppisid USA sportlased kergejõustikus lausa 29 medalit. Lisaks kuldadele võideti 13 hõbedat ja seitse pronksi. Nii kuldade kui ka medalite üldarvu osas oli teisel kohal Venemaa. Idanaabrite sportlased võitsid kaheksa kuldmedalit, neli hõbedat ja kuus pronksist autasu.

Sprindimaa Jamaica sportlased võitsid igat karva medaleid neli. Ka Suurbritannia sportlased võitsid neli kulda, kuid olid tabelis Jamaica järel neljandal kohal, kuna hõbedaid ja pronkse võitsid võõrustajamaa sporlased ühe. Kuldmedaleid jagus Londoni olümpiastaadionil 16 riigi sportlastele.

Kokku jõudsid kergejõustikus medaliteni 42 riigi sportlased ja Eesti jagagab selles pingereas 34.-42. kohta. Eestile tõi ainsa kergejõustikumedali Gerd Kanter, kes võitis kettaheites pronksmedali.

Kõige edukamad sportlased olid kolm kuldmedalit võitnud sprinterid Usain Bolt ja Allyson Felix. Kahekordseteks olümpiavõitjateks tulid Mohamed Farah ja Sanya-Richards Ross.

Maailmarekordeid püstitati kergejõustikuvõistlustel kolm - tippmark langes nii naiste kui ka meeste 4x100 m teatejooksus ja meeste 800 m jooksus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles