Kuidas hapukurgihooajal tööd otsida

Kristina Traks
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Suvi on tööotsingute mõttes enamasti tõeliselt vaikne aeg. Mõnikord tundub, et kõik inimesed peale sinu on puhkusel. Keegi ei vasta kirjadele ega telefonikõnedele ja otsused lükkuvad aina edasi.

Siiski ei maksa kohe masendusse vajuda, sest midagi saab ikka ära teha, kirjutab Forbes. Tõsi, et tööintervjuusid toimub suvel vähem, kuid see-eest on see suurepärane aeg oma CVd ja LinkedIni profiili «tuunida». Siin on veel mõned mõtted, kuidas suvisel hapukurgihooajal tööotsijana mitte kurbusesse langeda:

Uuenda ja laienda oma kontaktide ringi. Enamik tööd leitakse isiklike kontaktide kaudu ja kõige parem aeg nendega tegelemiseks on ajal, kui töötempo on natuke aeglasem. Sõlmi uusi tutvusi, osale suvistel üritustel või korralda oma aias grillipidu, kutsu sõbrad kohale ja palu igaühel neist tuua kaasa inimene, keda teised ei tunne.

Hinda oma eesmärke. Inimesed võivad olla vägagi abivalmid, kui sa neile täpselt ütled, mida sa soovid, selmet pidevalt kiruda oma eelmist töökohta. Kasuta vaikseid nädalaid selleks, et paika panna oma tööalased prioriteedid – paindlik töögraafik, keerukad ülesanded või kõrgem palk. Mis neist on sinu jaoks kõige olulisem?

Enesetäiendamine. Loe ja õpi. Isegi kui suvekoolid oled juba maha maganud, on just paras aeg endale välja otsida mõned kursused, millega sügisel liituda.

Vaata ausalt peeglisse ja küsi endalt, kas palkaksid ennast. Leia keegi, kellega läbi mängida tööintervjuu, et nõnda oma intervjueeritava oskusi parandada.

Hakka vabatahtlikuks. Tasuta töötamine võib tunduda alandav, kui oled harjunud oma töö eest palka saama, kuid sellel tegevusel on palju plusse. Lisaks heale tundele, mis vabatahtlik töö annab, hoiad sa oma suhtlusvõrgustikku töös, oskusi aktiivsetena ja kujundad endale maine, mis võib sul aidata töö leida. Vabatahtlik töö on suurepärane põhjus kodust väljumiseks ja teistega suhtlemiseks.

Liitu töötute tugirühmaga. Ära eelda automaatselt, et satud masendunud luuserite kampa. Vastupidi, paljud tööotsijad on avastanud, et need grupid on head kohad uute kontaktide, julgustuse ja uute ideede saamiseks.

Tee nimekiri oma ametialastest saavutustest. Kuigi kaotasid töökoha, jäid ju sinu tööoskused sulle ometi alles. Kujuta ette, et kohtud töökaaslasega, keda pole näinud 10-20 aastat. Mida sa talle oma tegemistest räägiksid? Asja niimoodi vaadates võid üllatuda, kui palju oled saavutanud ja uusi oskusi omandanud.

Tee taustauuringuid. Uuri nende firmade tausta, kellega plaanid kontakteeruda. Nii oled paremini tööintervjuudeks valmistunud ja juba tead, mis ees ootab.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles