Valgevene julgeolekutöötajad tabasid väidetava välisspiooni

Mari Kamps
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valgevene KGB hoone Minskis
Valgevene KGB hoone Minskis Foto: SCANPIX

Valgevene riikliku julgeolekukomitee (KGB) töötajad pidasid koos eriüksusega Alfa kinni 28-aastase Bresti elaniku, keda kahtlustatakse välisriigi heaks spioneerimises.

Ametliku teate järgi võeti mees kinni, kui ta üritas koguda «informatsiooni Valgevene Vabariigi kodanike omavahelistest suhetest», vahendas telegraf.by. Millisest informatsioonist täpselt jutt käib, pole teada.

Mees viibib eeluurimisisolaatoris, kinnitas KGB. Julgeolekukomitee ei avalikustanud riiki, mille heaks mees väidetavalt teavet kogus.

Prokuratuur algatas kriminaalasja paragrahvi alusel, mis puudutab eriteenistusega, julgeolekuorganiga või välisriigi luurega tehtud koostöö kindlaks tegemist. Süüdimõistmisel ähvardab teda kuni kahe aasta pikkune vangistus.

Riikliku julgeolekukomitee väitel kasutab välisluure sageli karme töömeetodeid ja Valgevene kodanikud võivad seoses sellega sattuda väljapääsmatusse kompromiteerivasse olukorda.

Kuu tagasi teatas KGB Leedu heaks spioneerinud Valgevene kodanikud tabamisest. Tookord avalikustati, et luuraja kogus sõjalise iseloomuga teavet.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles