Iirimaa koosseisus Eesti EM unistuse kustutanud Given lõpetas koondisekarjääri

, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Shay Given
Shay Given Foto: SCANPIX

Iirimaa jalgpallikoondise väravaht Shay Given otsustas pärast 125 mängu Iirimaa eest lõpetada oma koondisekarjääri.

Mullu Iirimaa ja Eesti vahelistes otsustavates kohtumistes postide vahel seisnud puurivaht osales ka kõikides iirlaste 2012. aasta EM finaalturniiri mängudes, kuid otsustas nüüd oma 16 aasta pikkuse koondisekarjääri lõpetada.

Given tegi oma koondisedebüüdi 19-aastasena 1996. aastal Venemaa vastu. Paari aasta eest veel Manchester Citys mänginud Given ütles, et otsustas pärast pikka järelemõtlemist oma rahvusvahelise karjääri lõpetada.

«Pärast pikka mõtlemist ja kaalumist langetasin ma raske otsuse tõmbuda rahvusvahelisest jalgpallist tagasi. See on olnud suurepärane kogemus,» kirjutas väravavaht oma Twitteri kontol.

«On olnud au mängida Iirimaa koondise eest ja vahel olla ka meeskonna kapten. Jään suureks võistkonna fänniks, nagu olen seda terve elu olnud. Soovin neile tulevikuks edu. Tahaksin tänada kõiki mängijaid, treenereid ja muud personali ja mis kõige tähtsam – meie maailma parimaid fänne,» lisas 36-aastane Given.

Klubikarjääri jätkab iirlane Inglismaa kõrgliiga klubis Aston Villa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles