Tartu Ülikooli arendusprorektoriks saab Erik Puura

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Erik Puura.
Erik Puura. Foto: Sille Annuk.

Kevadel Tartu Ülikooli rektoriks valitud Volli Kalm on kokku saanud oma meeskonna. 1. septembrist alustab arendusprorektori ametikohal senine TÜ tehnoloogiainstituudi direktor Erik Puura.

Tartu ülikooli rektoraati kuulub nüüd kahe prorektori asemel kolm. Uue prorektori tegevusvaldkonnaks saab varem teadusprorektori vastutusalasse kuulunud innovatsioonitegevus, ettevõtlussuhete ja tehnoloogia arendus, vahendas ülikooli pressiesindaja.

Rektor Volli Kalmu sõnul on arendusprorektori ametikoht vajalik selleks, et suurendada ülikooli rolli sotsiaalmajanduslike probleemide lahendamisel, aidata kaasa teadusmahuka ettevõtluse arengule ja suurendada ülikooli sissetulekuid arendustegevusest nii Eestis kui ka välismaal.

Õppeprorektorina jätkab eelmisse rektoraati kuulunud Martin Hallik. Teadusprorektoriks sai hiljuti siiani TÜ füüsika instituuti juhtinud Marco Kirm, kelle tööülesannete hulka kuulub lisaks ülikooli teadustöö koordineerimisele TÜ teaduskooli ning kahasse õppeprorektoriga ka doktoriõppe valdkonna edendamine.

Erik Puura on sündinud 14. mail 1964. Tehnikadoktorikraadi kaitses ta 1998. aastal Stockholmi kuninglikus tehnikaülikoolis. Alates 2007. aastast on Puura olnud TÜ tehnoloogiainstituudi direktor ning aastast 2009 lisaks sellele ka Tartu ülikooli ettevõtlussuhete ja innovatsiooni juht.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles