Kohus mõistis politseiniku purjutaja löömises õigeks

Mirjam Mäekivi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Harju maakohus mõistis täna õigeks politseiniku, keda süüdistati ühe agressiivse purjutaja löömises.

Kohus leidis, et 40-aastase Harry süü võimuliialduses ei ole tõendatud ning mõistis ta õigeks, ütles maakohtu pressiesindaja Kristina Ots ERRi uudisteportaalile.

Põhja ringkonnaprokurör Leelet Kivioja taotles eelmisel nädalal kohtuvaidluses politseinikule tingimisi üheaastast vangistust 18-kuu pikkuse katseajaga ning temalt lisakaristusena kolmeks aastaks politseiametnikuna töötamise õiguse äravõtmist.

Süüdistuse järgi kasutas patrullpolitseiniku tööülesandeid täitnud Harry mullu 15. juuni õhtul politseijaoskonna hoovis põhjendamatult ja ebaseaduslikult vägivalda kinnipeetud 24-aastase purjus noormehe suhtes, lüües noormeest mitu korda rusikaga vastu pead, põhjustades nii talle valu ja kergeid kehavigastusi.

Alkoholijoobes noormehe olid varem kinni pidanud ja politseile üle andnud turvamehed, sest ta oli sisenenud sadamaterminalis kinnisele alale.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles