If maksis välja esimese Mustika keskuse põlengukahju

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tulekahju Mustika keskuses.
Tulekahju Mustika keskuses. Foto: Liis Treimann.

If Eesti Kindlustus maksis välja esimese kahjuhüvitise seoses hiljutise suurpõlenguga Mustamäel Mustika kaubanduskeskuses.


Tänaseks on If Eesti Kindlustusele laekunud seitse Mustika keskuses puhkenud tulekahjuga seotud kahjuavaldust. Kahju hüvitise suuruses on kokku lepitud viie kliendiga.

«Mustika Keskuse põlengu puhul on tegu viimaste aastate suurima tulekahjuga Eestis. Kuigi põlengu täpne põhjus on veel väljaselgitamisel, oleme omalt poolt teinud kõik selleks, et kahjud klientidele võimalikult kiiresti hüvitada,» ütles Ifi suurkahjude üksuse juhataja Urmas Saar.

«Antud juhul muudab kahjukäsitluse eriliseks asjaolu, et ühes juhtumis said kahju nii paljud erinevad kliendid. Ifi kahjukäsitlejad on klientidel aidanud tules kahjustunud vara ja kauba ära viia ning ladustada meie koostööpartneri juures,» lisas Saar.

Ifi kommunikatsioonijuhi Eva-Grete Aljase sõnul vaadatakse hüvitiste suurused iga juhtumi puhul eraldi läbi, kuid Ifile laekunud avalduste põhjal on praegu teadaolevad Mustika keskuse põlengu kahjusummad kokku 8,35 miljonit krooni.

Tulekahju Mustamäel asuvas Mustika Keskuses puhkes 5. märtsi varahommikul kell 5.41. Põlengu käigus varises alla ligi 1000 ruutmeetri suuruse hooneosa katus. Ka Keskuse ülejäänud osad said tule-, vee- ja suitsukahjustusi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles