Külastajad jäid keskuse ukse taha

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Võrtsjärve külastuskeskus, mille Euroopa Komisjon on valinud Euroopa veeturismi tippsihtkohaks, võib turistidele valmistada ebameeldivaid üllatusi, olles kindlatest lahtiolekuaegadest hoolimata suletud.

Laupäeval käisid 15 noort viljandlast rattamatkal ümber Võrtsjärve, aga külastuskeskus, kust matkajad infot hankida tahtsid, oli ootamatult suletud.

Rattamatkal osalenud Laido Valdvee sõnul soovisid nad Võrtsjärve ümbrusega lähemat tutvust teha ning et järve idakaldal kulgev rada oli neile tundmatu, tahtsid nad külastuskeskusest küsida selle kohta kaarti. Jõudnud külastuskeskuseni, leidsid nad eest lukus ukse, ehkki sel kellaajal pidanuks see olema avatud.

Jaanika Kaljuvee sõnul olid mõlemad töötajad laupäeval Tallinnas üritusel «Ava lava, Tallinn», mis kestis Raekoja platsil kaks päeva ning pakkus lõunaeestlastele võimalust oma vaba aja veetmise võimalusi pealinlastele tutvustada.

«Kahjuks olid kõik töötajad ära ja meil ei ole võimalust palgata väljastpoolt tulnud inimest,» selgitas Kaljuvee. Tema sõnul on külastuskeskus aeg-ajalt ikka suletud ning selle kohta võib infot leida Võrtsjärve Facebooki lehelt ja Võrtsjärve sihtasutuse kodulehelt.

Kaljuvee palus ratturitelt vabandust, aga nentis, et Tallinnas asetleidnud üritus oli nii suur, et ühe inimese kohalolekust ei oleks piisanud.

16. maist 14. septembrini on Võrtsjärve külastuskeskus avatud teisipäevast laupäevani kella 10—18 ja pühapäeviti kella 10—17, aga alates 15. septembrist on keskus avatud teisipäevast reedeni kella 10—17 ja nädalavahetuseti suletud.

Jaanika Kaljuvee hinnangul ei ole sügisel mõtet keskust kauem lahti hoida, sest külastajaid napib. Ta nentis, et olude tõttu teistmoodi lahtiolekuaegadega talitada ei saa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles