Afganistanis hukkus enesetapuplahvatustes vähemalt 36 inimest

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Afganistani sõdurid
Afganistani sõdurid Foto: SCANPIX

Rühm enesetaputerroriste õhkis end Afganistani Nimrozi provintsi pealinnas, põhjustades palju ohvreid, teatasid ametnikud teisipäeval.

"Meil on kinnitus 21 tsiviilisiku ja 15 julgeolekujõudude liikme hukkumise kohta neis rünnakutes, ja haavatuid on üle 66," ütles provintsikuberner Abdul Karim Brahawi.

Politsei teatel oli enesetapuvõitlejaid 11.

"See oli 11 ründajast koosnev rühm, kes tahtis korraldada üheaegseid kallaletunge kogu linnas," ütles provintsi politseiülema asetäitja Mujibullah Latifi AFP-le.

"Julgeolekujõud tapsid kaks enesetapuvõitlejat eile õhtul ja võtsid veel kolm täna hommikul kinni. Kolmel õnnestus end õhku lasta ja veel kolm lasti maha," ütles ta.

"Meil on palju tsivilistidest ohvreid, kuna kaks ründajat lasi end õhku turu lähedal, kuhu paljud inimesed olid tulnud Eidi jaoks sisseoste tegema," ütles ta viitega moslemite pühale paastukuu ramadaani lõpus. Kolmas terrorist õhkis end kohaliku haigla juures.

Keegi ei ole veel toimunu eest vastutust võtnud, tavaliselt korraldavad selliseid rünnakuid Talibani mässulised.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles