Neljapaat läheb EMilt kuldmedalit püüdma

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti neljapaadi liikmed Kaspar Taimsoo (paremal) ja Allar Raja Londoni olümpiamängudel.
Eesti neljapaadi liikmed Kaspar Taimsoo (paremal) ja Allar Raja Londoni olümpiamängudel. Foto: Liis Treimann

Londoni olümpiamängudel 4. koha saavutanud Eesti paarisaeruline neljapaat loodab järgmisel kuul toimuvatel Euroopa meistrivõistlustel hooajale kuldse punkti panna.


Mullu EMil hõbemedali võitnud Kaspar Taimsoo, Tõnu Endrekson, Allar Raja ja Andrei Jämsä alustavad medalijahti 14.–16. septembrini Vareses peetaval Vana Maailma parimate jõuproovil.

«Ennekõike on see kindel, et järgmisena läheme selle koosseisuga Euroopa meistrivõistlustele ja läheme sinna võitma. Kuld on vaja ikka koju tuua,» rääkis Taimsoo.

Kui EMidelt jäävad tihti mitmed tipp-paatkonnad eemale, siis mõned tugevad konkurendid on kindlasti stardis. «Eks täpsemad vastased selguvad enne võistlust. Usun, et nii mõnigi paatkond otsib kohta, kus saab teha veel vigade parandusi. Eelkõige ootaks sinna Venemaa ja Prantsusmaa meeskondi. Kui mõni tippkonkurent on kohal, siis see teeb ka üldise taseme piisavalt kõvaks,» lisas Eesti neljapaadi eessõudja.

Mäletatavasti istus praegune neljapaat kokku pärast mullu Sloveenias toimunud MMi ning praegu on avaldatud lootust, et ses koosseisus võiks minna ka nelja aasta pärast toimuvatele Rio de Janeiro olümpiamängudele.

«Järgmise aasta plaane veel konkreetselt arutanud ei ole, kuid hetkel on neljapaat meile väga hea väljund ning mehed on jätkuvalt heas vormis. Isiklikult ei näe ma põhjust, miks oleks vaja korrektiive teha. Seni on see ennast õigustanud ja olümpial saavutatud 4. koht on maailma tipptase,» sõnas Taimsoo. «Sõudjad seavad plaane ikka nelja-aastaste tsüklite kaupa ja eks ole nelja aasta pärast näha, kuhu oleme välja jõudnud.»

Kui Taimsoo on 19. augustini veel Inglismaal, siis ülejäänud paatkonna liikmed teevad praegu Pärnus koos trenni. EMi eel tehakse veel läbi treeninglaager Viljandis. «Seal on suurepärased treeningtingimused ja tippvõistluseks on seal hea harjutada,» lisas neljapaadi eessõudja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles