SDE ja Kristlikud Demokraadid said kehva finantsseisu tõttu märgukirja

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Mati Hiis / Õhtuleht

Erakondade rahastamise järelevalve komisjon otsustas täna saata opositsioonilisele Sotsiaaldemokraatlikule Erakonnale (SDE) ja riigikogus esindamata Kristlikele Demokraatidele keerulise finantsolukorra tõttu märgukirja.

Järelevalvekomisjoni esimehe Ardo Ojasalu sõnul juhib mulluste majandusaasta aruannete põhjal parteide finantsseisu arutanud komisjon märgukirjas tähelepanu SDE ja Kristlike Demokraatide netovara miinusseisule ning soovib teada, kas erakondade juhtidel on olemas finantskava, kuidas netovara miinus kõrvaldada ning tagada jätkusuutlik majandustegevus.

Samuti otsustas komisjon teha põhiseaduskomisjonile ettepaneku kehtestada erakondadele positiivse netovara nõue, mille kohaselt ei tohiks parteide võlgade hulk olla vara hulgast suurem. Põhiseaduskomisjon asub erakondade rahastamise süsteemi muutmist arutama septembris algaval sügisistungjärgul.

SDE peasekretär Indrek Saar ütles Postimehele, et kui komisjon vaatas erakonna finantsseisu majandusaasta aruande põhjal, mis kajastab aastavahetuse seisu, siis praeguseks on see oluliselt muutunud.

Tema sõnul on partei võtnud eesmärgiks võlad aasta lõpuks tasuda ning praeguseks on erakonna laenujääk juba 3,5 korda väiksem kui aasta alguses ehk kokku 101 896 eurot. «Eelarvega oleme igati graafikus ja erakonna tegelik finantsperspektiiv on hea,» kinnitas Saar.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles