Valitsus plaanib kaks endist piirivalvealust meremuuseumile anda

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lennusadam.
Lennusadam. Foto: Peeter Langovits

Valitsus arutab homsel istungil endise piirivalvekaatri ja -laeva andmist meremuuseumile, et neid eksponaatidena Lennusadamas säilitataks.

Siseministeeriumi ettepaneku kohaselt antaks kultuuriministeeriumile üle piirivalvelaev PVL-106 Maru ja piirivalvekaater PVK-002, et need alused museaalidena säilitada.

Piirivalvelaev PVL-106 Maru on ehitatud 1964. aastal ja selle sai piirivalve 1995. aastal Soome riigilt. Laev lõpetas teenistuse selle aasta alguses.

Aastal 1966 ehitatud piirivalvekaatri PVK-002 sai Eesti 1993. aastal Rootsi rannavalvelt ning see lõpetas teenistuse 2010. aasta lõpul.

Mõlemad laevad on tehniliselt amortiseerunud. Alused on koos komplektse varustusega olulised lähiajaloo dokumenteerimise ning tehnikaajaloo seisukohalt, leiab siseministeerium ning toetab kultuuriministeeriumi ettepanekut teenistuse lõpetanud laevade säilitamiseks eksponaatidena Lennusadamas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles