Parimaid kutseoskusi näitasid Põhja prefektuuri korrakaitsepolitseinikud

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Korrakaitsepolitsei kutsemeisterlikkuse võistluste võtjad Põhja prefektuuri II võistkonnast (vasakult) Kaupo Luur, Kaisa Kajo, Kersti Kald, Steven Rehelem
Korrakaitsepolitsei kutsemeisterlikkuse võistluste võtjad Põhja prefektuuri II võistkonnast (vasakult) Kaupo Luur, Kaisa Kajo, Kersti Kald, Steven Rehelem Foto: PPA

Täna lõppenud korrakaitsepolitsei XI kutsemeisterlikkuse võistluste kolme päeva jooksul näitas parimaid kutseoskusi Põhja prefektuuri II meeskond koosseisus Kersti Kald, Kaisa Kajo, Kaupo Luur ja Steven Rehelem, teiseks tuli Lõuna I ja kolmandaks Põhja I võistkond

Võistluste peakohtuniku Joosep Kaasiku sõnul on kõik kutsemeisterlikkuse võistluse alad politseinike igapäevatööga tihedalt seotud, ent ülesannetesse tuuakse alati sisse ka ootamatusi.

«Kutsevõistlused teenivad eelkõige oskuste ja teadmiste värskendamise eesmärki. Kui neil päevil innustab politseinikke eelkõige sõbralik konkurents, siis kuklas on alati ka teadmine, et tavatöös võib kutseoskustest sõltuda kellegi elu,» rääkis Kaasik.

Kolmel võistluspäeval pandi proovile politseinike õigusaktide tundmine, taktikalised oskused, erinevate protseduuride tundmine, aga ka kiirus, jõud, osavus ja eelkõige meeskonnatöö. Võistlusalade hulka kuulusid õigusaktid, vigursõit jalgrattal ning patrullmarsruut, mille jooksul pidi lahendama õigusrikkumise, andma esmaabi, vormistama liiklusõnnetuse sündmuskoha, kontrollima dokumendiprobleemidega välismaalasi ning juhtima arutelu nördinud kortermajaelanike ja teiste osapooltega. Kolmandal võistluspäeval toimus kombineeritud teatevõistlus, kus tuli näidata kiirust, jõudu, täpsust, head meeskonnatööd ja laskeosavust.

Kokku osales 11 võistkonda – kaks esindust igast prefektuurist, üks korrakaitsepolitseiosakonnast ning üks Lätist ja Leedust. Igas võistkonnas oli neli liiget, kaks nais- ja kaks meespolitseinikku. Kõik võistkonnaliikmed tegid läbi kõik alad. Erandina ei osalenud väliskülalised õigusaktide tundmise testis.

Seekordsed kutsemeisterlikkuse võistlused toimusid Murastes Sisekaitseakadeemia politsei- ja piirivalvekolledži territooriumil.

Lõppjärjestus:

1. Põhja II

2. Lõuna I

3. Põhja I

4. Korrakaitsepolitseiosakond

5. Lääne I

6. Lõuna II

7. Lääne II

8. Ida I

9. Ida II

10. Leedu

11. Läti

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles