Kandaharis kukkus alla Black Hawk 11 inimesega pardal

Toomas Randlo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
UH-60 Black Hawk tüüpi helikopter
UH-60 Black Hawk tüüpi helikopter Foto: SCANPIX

Afganistanis sai täna helikopteriõnnetuses surma kümme sõdurit ja nende tsiviilisikust tõlk, teatasid NATO rahvusvahelised julgeolekuabijõud (ISAF).


ISAFi teate kohaselt said kopteris surma seitse USA sõdurit ja kolm Afganistani julgeolekujõududes teenivat inimest. Hukkus ka üks afgaani tsiviilisikust tõlk.

Sama teate kohaselt kukkus alla UH-60 Black Hawk tüüpi kopter ning juhtunu asjaolud on uurimisel.

Talibani pressiesindaja Qari Yusuf Ahmadi ütles uudisteagentuur AFP-le, et nende võitlejad lasksid Lõuna-Afganistanis Kandahari provintsis Shah Wali piirkonnas Chenartos kella 11 ajal NATO kopteri alla.

Alguses teatas ISAF, et õnnetuses hukkusid kolm USA sõdurit ja neli NATO sõdurit, kelle rahvust ei täpsustatud. Hiljem selgitati, et kõik seitse olid USA sõdurid.

Kuigi õnnetusi helikopteritega juhtub Afganistanis, kus neid väga palju kasutatakse, suhteliselt sageli, juhib AFP tähelepanu asjaolule, et sel korral pole ISAFi avalduses kasutatud tavapärast lihtsalt õnnetuste puhul pruugitavat sõnastust, mille kohaselt vaenlase tegevust piirkonnas ei täheldatud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles