Hõbemägi: vastuvõtu allakäik sai alguse Urmas Reinsalust ja Carmen Kassist

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
2004. aastal tuli poliitik Urmas Reinsalu president Arnold Rüütli vastuvõtule koos modell Carmen Kassiga.
2004. aastal tuli poliitik Urmas Reinsalu president Arnold Rüütli vastuvõtule koos modell Carmen Kassiga. Foto: Raigo Pajula

Ajakirjanik Priit Hõbemägi sõnul algas presidendi vastuvõtu allakäik pärast seda, kui IRL poliitik Urmas Reinsalu kasutas vastuvõttu poliitilise reklaami tegemiseks ja tuli sinna koos modell Carmen Kassiga.

«President Meri ajal oli seal kord majas ja sellist asja, et keegi läheb sinna ei tea kellega ja tungib presidenti ette, asub tema prouaga vestlema ja kätlema, sellist asja ei olnud,» rääkis Priit Hõbemägi Kuku raadio saates «Keskpäevatund».

Tema sõnul kontrolliti toona üritusele tulnud inimesi ning tunti väga selgelt huvi inimese perekonnaseisu vastu. «Sinna pääsesid abikaasad, juhuslikud sõbratarid ja sõbrad sinna ei saanud. See oli tõsiselt võetav riiklik pidupäev,» rääkis ajakirjanik.

Saadik tegi endale reklaami

Hõbemäe sõnul toimus murrang päeval, kui toona Res Publica Liitu kuulunud Urmas Reinsalu tuli vastuvõtule koos modell Carmen Kassiga.

«See oli see päev, kui kõrge ja oluline poliitik näitas otseselt - ma võin sinna tulla ükskõik kellega, võin sinna tulla promotegemise huvides ja mind ei huvita,» selgitas Hõbemägi. Ta lisas, et poliitik kasutas presidendi vastuvõttu ära poliitilise propaganda huvides ära.

Ajakirjaniku hinnangul hakkas pärast seda senine kord lagunema ning ürituse pidulikkus kaduma. «Sündmus on kandunud valgest meediast tabloidi [kõmuajakirjandus - toim],» tõdes ajakirjanik.

Hõbemäe sõnul on ürituse allakäigus süüdi nn pingviinid ise, kes on kaotanud lugupidamise nii presidendi kui ka selle ürituse vastu.

Ta kinnitas, et iseseisvuspäeva vastuvõtu kord vajab nö puhastamist, et sellest saaks taas pidulik üritus, kuid suhtus kahtlevalt Evelin Ilvese ettepanekusse piirata fotograafide ja kaamerameeste arvu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles