Taasiseseivumise lugu jutustav film saab järje

, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Laulupidu
Laulupidu Foto: Liis Treimann

Ameerika Ühendriikide ja Eesti koostööna 2007. aastal valminud film «Laulev revolutsioon» saab peagi järje pealkirjaga «Vastupanu laulud».

Erinevalt taasiseseisvumise lugu jutustavast filmist «Laulev revolutsioon» käsitlevad režissöörid Maureen ja James Tusty oma uues filmis laulupidude ajalugu, rõhuasetusega muusikal ja laulmisel.

Filmi Eesti-poolse produtsendi Piret Tibbo-Hudginsi sõnul on «Vastupanu laulud» muusika- ja laulupeo ajaloodokumentaal, jutustatuna kõrvalvaatja silme läbi. «Ameeriklased jutustavad neid lugusid natukene teistmoodi kui meie ise,» ütles Tibbo-Hudgins.

Suur osa materjalist filmiti üles 2009. aasta laulupeol. Eesti produtsent lubas, et hiljemalt selle aasta lõpuks saab film valmis ja jõuab ka Eesti vaatajateni. «Otsisime raha juurde Ameerikast ja saimegi, nii et hiljemalt detsembriks jõuab film ekraanile.»

USAs saadab viis aastat tagasi valminud filmi «Laulev revolutsioon» jätkuv menu. Lisaks kinoseanssidele on film koos selle juurde kirjutatud metoodikaraamatuga koolides kasutusel õppevahendina.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles