Repliik: Vajame tõmbekeskust

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Henrik Urbel
Henrik Urbel Foto: Erakogu

Eelmise laupäeva veetsin Lõuna-Eestis. Peale Taevaskoja ja Suure Munamäe, kus olin käinud varemgi, seadsin sihiks Põlvamaal Vorbusel asuva Eesti maanteemuuseumi, kuhu saab sõita mööda maalilist endisaegset Tartu—Võru postiteed.

Maanteemuuseumi vabaõhunäitus ja masinahallid andsid tegevust mitmeks tunniks ning hoolimata sompus ilmast oli parkla keskpäevaks autodest umbes.

Tagasiteel hakkasin mõtlema, miks pole Viljandimaal sellist tõmbekeskust. Tartumaal Äksis avati hiljaaegu jääaja keskus, Tartus asub ülimenukas Ahhaa keskus ning Tallinn meelitab sel aastal avatud lennusadamaga.

Tõsi mis tõsi: Viljandimaal on palju looduskauneid paiku, näiteks Soomaa rabad, Võrtsjärv ja Viljandi lossimäed. Vaatamist väärivad ka restaureeritud mõisakompleksid, aga puudu on paik, mis mõjuks turistimagnetina nagu ülalmainitud keskused.

Tõmbekeskuse rajamiseks on mõistagi vaja ajendit ning raha, kuid loodetavasti tuleb päev, mil selline koht avatakse. Oleks vahva, kui toreda päeva veetmiseks ei peaks Viljandimaalt kaugemale sõitma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles