Viljandlasest riigikogulane tabati kiiruseületamiselt

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaak Allik.
Jaak Allik. Foto: Elmo Riig / Sakala

Riigikogu Sotsiaaldemokraatliku Erakonna fraktsiooni kuuluv Jaak Allik jäi 15. juulil Ida-Virumaal politseile kiiruse ületamisega vahele. Jõhvi—Tartu maantee lõigul, kus on lubatud sõita kiirusega 90 kilomeetrit tunnis, mõõdeti Alliku juhitava auto kiiruseks 121 kilomeetrit tunnis, teatas Ida prefektuuri pressiesindaja Marit Liik.

«Tunnistan oma süüd,» ütles Allik. Ta tõdes, et avaliku elu tegelasena peaks ta olema inimestele eeskujuks, ning kinnitas, et kahetseb oma tegu, ja lubas ennast parandada. «See oli erandlik juhtum. 45 aasta jooksul olen saanud kõigest kolm trahvi,» ütles ta.

Alliku sõnul oli ta tol päeval teel Palamusele etendusele. «Lisasin kiirust, sest tee oli lai ja sirge. See muidugi ei õigusta mu tegu.»

Oma ütlemist mööda on ta üldiselt ettevaatlik inimene ega ületa kiirust.
Allik jäi kohtu otsusega kaheks kuuks juhtimisõiguseta ning talle määrati rahatrahv suuruses 50 trahviühikut ehk 200 eurot.

Trahvi pole rahvasaadik veel tasunud. «Mul on kaks nädalat aega trahv ära maksta ja kindlasti teen seda. Otsust vaidlustama ma ei hakka.»

Ükski käik Alliku sõnul juhtunu pärast tegemata ei jää. «Käin jala ja kasutan ühistransporti.»

Jaak Allik on põline viljandlane ning olnud Ugala teatri direktor. Riigikogu koosseisu kuulub ta neljandat korda.

Viimastel valimistel oli ta Sotsiaaldemokraatliku Erakonna esinumber Ida-Virumaal, kuid varasemal kolmel korral kandideeris Viljandimaal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles