Rakvere teatri inimeste südameid soojendab uus buss

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rakvere teatri inimeste südameid soojendab uus buss.
Rakvere teatri inimeste südameid soojendab uus buss. Foto: Arvet Mägi

Alates neljapäevast on Rakvere teatris kasutusel uus buss, mille kultuuriministeerium ostis riigi kasutamata saastekvoodi müügist saadud raha eest. Saastekvoot müüdi Jaapani suurkorporatsioonile Marubeni Corporation. Endlale, Ugalale, Vanemuisele, Draamateatrile ja Rakvere teatrile keskkonnasäästlike busside ostmiseks korraldatud riigihanke võitis juunis ühispakkujate Keil M.A OÜ ja MAN Truck & Bus AG pakkumine maksumusega 1,8 miljonit eurot.

Eile sõideti bussiga Pärnusse, kus kultuuriminister Rein Lang pidulikult teatritele bussid üle andis.

“Ta on hoopis midagi muud, kui need vanad on olnud. Sisustus on ka samm progressi poole,” tunnustas Rakvere teatri bussijuht Tõnu Tammjärv uut 55kohalist sõiduriista, märkides, et eelmise, 13 aastat vastu pidanud bussi korrashoidmine hakkas viimasel ajal palju raha nõudma.

“Nagu öö ja päev võrreldes vanaga,” tõdes teatrijuht Joonas Tartu. Tammjärv lisas, et uue bussi elektroonikaga harjumine võtab veel aega.

“Heitgaasid jahutatakse maha topelt läbi filtri,” kirjeldas bussijuht sõiduvahendi loodussõbralikku toimimist.

“Sellega tekib see probleem, et ma pean vaatama, mis tänavale ma lähen. Kui öösel tulles on vaja näitlejad laiali vedada, siis igale poole ei mahu,” mainis bussijuht.

Ka näitleja Tarvo Sõmer kiitis uue bussi heaks. “Ma tegin 2005. aastal statistikat, uurisin, kui palju ma bussis sõidan. See ei ole küll adekvaatne näide, sest tol aastal me käisime Padisel. Aastal 2005 olin ma bussis 365 tundi. Aga see ütleb ära, kui oluline on buss meie jaoks.”

“Me sõidame kolm korda nädalas, teised kolm korda kuus,” võrdles Tõnu Tammjärv teatrite väljasõidusagedust. Sõmer märkis, et uue bussi ruumikus annab õhtul võimaluse ka seljatoe allalaskmiseks ja tukkumiseks. “Mugavus on äärmiselt oluline,” lausus näitleja. “Uhke on vaadata, väga väga lahe, teeb südame soojaks.”

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles