Livni ja Netanyahu peavad salakõnelusi

Jürgen Tamme
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Benjamin Netanyahu.
Benjamin Netanyahu. Foto: AP / Scanpix

Iisraeli valitsust moodustav parempoolne Likudi partei juht Benjamin Netanyahu ja tema pearivaal Tzipi Livni peavad juudiriigi ajakirjanduse teatel salajasi koalitsioonikõnelusi.


Netanyahu teeb katseid moodustada tsentristliku Kadima parteiga laiapõhjalist valitsuskoalitsiooni. Varasemad katsed pole aga edu toonud, sest ametist lahkuv välisminister Livni lükkas veebruari lõpus Netanyahu koalitsioonipakkumise tagasi, vahendas AFP.

Meedia teatel külastas Netanyahu oma abikaasaga Livnit viimase kodus ning uus kohtumine peaks toimuma juba täna.

«Livni kohtus Likudi liidri Benjamin Netanyahuga salaja kolmapäeva õhtul. Allikate andmetel on erimeelsused viimaste kohtumistega võrreldes vähenenud, kuid mitte kadunud,» kirjutas Haaretz.

Netanyahul on 10. veebruaril toimunud valimiste järel valitsuse moodustamiseks aega 28 päeva, kuid ta võib president Shimon Peresilt paluda kahenädalast ajapikendust.

Nii Netanyahu kui ka Kadima partei liider Livni kuulutasid tasavägiste parlamendivalimiste järel oma võitu.

Kuigi Kadima partei sai 120-kohalises juudiriigi parlamendis knessetis ühe koha rohkem kui Likudi partei, võis ka Netanyahu oma valimisvõitu kuulutada, sest parlamendis on selge parempoolsete jõudude ülekaal. Kadima sai knessetis 28 ja Likud 27 saadikukohta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles