Edelaraudtee jättis reisijad infosulgu

Merike Teder
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rong Tartu raudteejaamas
Rong Tartu raudteejaamas Foto: Kristjan Teedema

Mitukümmend reisijat ootas täna tulutult varahommikust Tartu-Tallinna rongi, mis oli pühade tõttu käigust välja jäetud.

Triin England kontrollis eile Edelaraudtee infotelefonilt järele, kas hommikul kella 6.45ne Tartu-Tallinna rong väljub ikka plaanipäraselt. 1447 infotöötaja kinnitas, et rong sõidab ja arvas, et sõitjad on nii vähe, et 1. klassi vagunisse saab ka rongist pileti osta.

Nii läks naine koos kahe lapsega täna varahommikul Tartu raudteejaama. Tema sõnul oli perroonil veel umbes 50 ootajat. «Inimesed ootasid, rongi ees polnud. Käisin raudteejaamas sees vaatamas, elektroonilisel infotablool oli kiri: Tartu-Tallinn 6.45 väljumine,» rääkis England

Kell 7 sõitis lõpuks ette rong suunaga Tallinna. «Rongil 1. klassi polnud, millega ma olin lastega sõita arvestanud. Ootasime ja ootasime, rong ära ei sõida. Lõpuks kuulsime ühelt reisijalt, kes oli kuskilt teada saanud, et see rong väljub kell 7.40.»

Et Englandil oli vaja Tallinnas kiirustada lennukile, tormas ta seepeale rongist välja ja kihutas teda ära saatma tulnud venna autoga bussijaama, kus jõudis napilt kell 7.30 väljuvale bussile. «See buss jõuab kell 10.10 lennujaama, lennukile pääs suletakse kell 10.30, näis, kas jõuan,» muretses bussist Postimehega rääkinud England.

Täna hommikul oli Edelaraudtee kodulehel kirjas, et seoses riigipühaga 20. augustil on sõidugraafikus mitmed muudatused, muuhulgas jääb käigust ära varahommikune Tartu-Tallinna rong. Samas olid kirjas ka mitmed täiendavad sõidud. England kinnitas, et eile interneti kaudu piletit osta püüdes ta neid teateid ei näinud.

Edelaraudtee kommunikatsioonijuht Kersti Gorstov ütles, et pühade ajal on ikka nii, et sõidugraafikus on muudatused. «Mitmed varased rongid ei käi, sest nad sõidavad enamasti tühjalt. Selle asemel on käigus täiendavad rongid lõuna paiku ja õhtul, kui inimesed enam sõidavad.»

«Tõepoolest täna hommikul oli veebimüügist maha võtmata Tartu-Tallinna suuna reis, see juhtus töötaja inimliku eksituse tõttu. Kui avastasime, siis kohe reageerisime. Vabandame, et selline olukord tekkis. Kui inimesed ostsid sellele rongile pileti, siis palume pöörduda meie poole ja me rahuldame pretensiooni,» sõnas Gorstov.

Miks infotelefon reisijale õiget infot ei öelnud, lubas ta uurida, sest tema andmetel pidi seal muudatuste info olema.

Rong, mida England kell 7 Tartusse saabumas nägi, oli Gorstovi kinnitusel kell 7.46 väljuv graafikujärgne Tartu-Tallinna reis.

Gorstovi sõnul öeldi talle Tartu raudteejaamast, et teadmatuses oli olnud kaks inimest, kellest üks oli ka varahommikusele rongile pileti ostnud. «Üldiselt ikka inimesed on kursis, et pühade ajal graafikud muutuvad,» arvas kommunikatsioonijuht.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles