Linnavalitsus: Pätsi hauatähise korrastamisega ei viivitatud

Martti Kass
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Punase värviga üle valatud president Pätsi hauatähis.
Punase värviga üle valatud president Pätsi hauatähis. Foto: Toomas Huik

Laupäeval punase värviga ülevalatud president Konstantin Pätsi hauakivi Metsakalmistul puhastati linnavalitsuse kinnitusel juba hilisõhtuks.

14. märtsil umbes kell 16:50 tuli Tallinna infotelefonilt ja turvafirmalt G4S kõne, et vandaalid on rüvetanud Metsakalmistul asuv Konstantin Pätsi hauatähise.

Pärast politsei toimingute lõppu sündmuskohal asus puhastusfirma hauatähist korrastama.

«Operatiivse töö tulemusena lõpetati puhastamine samal päeval kell 21.10,» ütles abilinnapea Deniss Boroditš ning nimetas riigikogu reformierakonna fraktsiooni liikme Silver Meikari blogis avaldatud informatsiooni Tallinna kommunaalameti kohta valeks.

Konstantin Pätsu haud ei kuulu linnavalitsuse kinnitusel riigikogu ega presidendi kantselei hooldatavate hauaplatside nimekirja.

Hauaplats on riikliku kaitse all olev objekt, mida kehtiva muinsuskaitse seaduse alusel peab hooldama omanik. Antud juhul on omanikuks Tallinna linn läbi keskkonnaameti, mille alluvaks asutuseks on Tallinna Kalmistud, kes vastutab kalmistute heakorra eest.  

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles