Carolina Klüft pani säravale sportlaskarjäärile punkti

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Carolina Klüft.
Carolina Klüft. Foto: SCANPIX

Rootsi kergejõustiklane Carolina Klüft andis teada, et teeb vigastuste tõttu tippspordiga lõpparve.

Seitsmevõistluses 2004. aastal Ateenas olümpiavõitjaks ning 2003., 2005. ja 2007. aastal maailmameistriks tulnud 29-aastane Klüft oli sunnitud vigastuse tõttu Londoni olümpiamängudelt kõrvale jääma ning vihjas juba enne mänge, et võib naelikud varna riputada.

«Mu keha on väsinud ja mul on kahju, et lõpp niimoodi saabub,» lausus Klüft, kelle viimaseks võistluseks jäi laupäeval kodumaal 400 meetri tõkkejooksus osalemine. Kümneaastase sportlaskarjääri jooksul, mis sai tuule tiibadesse 2002. Aastal Münchenis võidetud EM-kullaga, hakkasid rootslannat aina enam vaevama erinevad väsimusmurrud.

Pärast neljanda kohaga lõppenud tõkkejooksu sõnas Klüft Rootsi raadiole, et loobumisotsus ei tulnud lihtsalt. «See on raske, väga raske. Hetkel olen tugev, aga küllap poetan ühel hetkel eesriide taga nii mõnegi pisara. Kurb on,» lausus Klüft.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles