Balti advokaadid arutavad kriisi mõju õigusvaldkonnale

Raul Sulbi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Peeter Langovits

Neljapäeval, 19. märtsil toimub Riias kolme Balti riigi advokatuuride esmakordne kokkusaamine, kus üheks arutlusteemaks kujuneb majanduskriisi mõju õigusvaldkonnale ja advokaatide tööle.

Eesti advokatuuri esindavad esimees Aivar Pilv, juhatuse liige Jüri Leppik ning kantsler Kristel Voltenberg, vahendas advokatuuri pressiesindaja.

Leedu advokatuuri esindavad president, asepresident ja neli nõukogu liiget ning võõrustajaid lätlasi sealse advokatuuri juhtorganite liikmed.

«Eesti pool käsitleb muudatusi siinset advokatuuri puudutavas seadusandluses ning kindlasti räägime kolleegidele vähemkindlustatud inimestele mõeldud riigi õigusabi osutamisest ning 2010. aastal toimuvatest muudatustest selles vallas,» ütles Eesti Advokatuuri kantsler Kristel Voltenberg.

Üritusel tutvustab iga advokatuur oma tegevust, peatudes erilist tähelepanu nõudvatel teemadel ning vahetatakse mõtteid edaspidise koostöö osas. Tegemist on esmakordse ametliku kohtumisega Balti riikide advokatuuride esindajate vahel.

Eestis on advokatuuri liikmeid 672, Euroopa Liidu Advokatuuride ja Õigusliitude Nõukogu (CCBE) 2008. aasta andmetel oli Lätis 1091 ja Leedus 1590 advokatuuri liiget. Seega on Eestis üks advokaat ligikaudu 1920, Lätis 2020 ning Leedus 2260 elaniku kohta.

Järjekordne ning mitmeaastase traditsiooniga Balti- ja Põhjamaade advokatuuride kohtumine toimub aprillis Helsingis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles