Olümpiale pürgiva 3 x 3 korvpalli MM tõmbab ka maailma tippe

Mariel Gregor
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pirgit Püü
Pirgit Püü Foto: greece2012.fiba.com

Eesti naiskond koosseisus Gerly Kostla, Pirgit Püü, Kerdu Arbet-Lenear ja Annika Köster jõudis esimest korda Rahvusvahelise Korvpalliliidu FIBA egiidi all peetud 3 x 3 korvpalli MMil veerandfinaali, kus tuli tunnistada ameeriklannade paremust.


Kolm kolme vastu mäng tõmbab üha enam ligi ka nn saalimängijaid. Nii olid Hispaaniat esindamas kauaaegsed koondislased Jorge Garbajosa ja Carlos Jimenez. Et 3 x 3 korvpall pürib ka 2016. aasta Rio de Janeiro olümpiale, soovivad suured korvpalliriigid sel alal korralikud koosseisud välja panna.

«Finaali jõudnud USA ja Prantsusmaa olid teistest ikka üle,» rääkis Eesti naiskonna liige Gerly Kostla. «Ameeriklannad kuuluvad USAs väga tugevate ülikoolide rivistusse ja ka teistes tiimides oli tippmängijaid,» ütles ta.

Kostla sõnul harrastati MMil väga füüsilist mängu. «Silm on sinine ja paljud muud kohad katki,» rääkis ta. «Väga füüsiliselt mängisid peale USA ja Prantsusmaa naiskondade ka austraallannad. Eestis ei lasta tänavakorvpallis niimoodi toorutseda.»

«Oleksime alagrupis Hiinat võitnud, oleksime suutnud USAd vältida,» mõtiskles Kostla kasutamata jäänud võimaluste üle. «Kuid samas on hea meel, et just nende vastu saime end proovile panna, tegime päris korraliku mängu. Saime oma taset muu maailmaga võrrelda ja häbisse ei jäänud,» võttis Kostla MMi kokku.

Pirgit Püü võitis MMil individuaaloskustes Eestile kuldmedali. Finaalis alistas Tallinna Ülikoolis klubikorvpalli mängiv Püü ameeriklanna Skylar Digginsi.

Eesti meeskond alagrupimängudest edasi ei pääsenud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles