Koguva sadam ärkab uuele elule

Erik Henno
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kalapaadid püügi ootel.
Kalapaadid püügi ootel. Foto: Peeter Langovits

MTÜ Ankur sai ettevõtluse arendamise sihtasutuse piirkondade konkurentsivõime tugevdamise programmist Koguva kalasadama rekonstrueerimiseks 7,5 miljonit krooni.

«Ehitustööd Koguval algavad juba sel nädalal,» ütles Oma Saarele MTÜ Ankur juhatuse liige Ragnar Põllu, kelle sõnul saab eraomandis olev sadam valmis juba sel aastal ja läheb koos omafinantseeringuga maksma ligi 9 miljonit krooni.

Suuremalt jaolt suveks lõppevate rekonstrueerimistööde käigus tehakse korda olemasolev kai ja ehitatakse kaks lisaks. Sadama akvatoorium suureneb poole võrra, samuti rajatakse lainemurdja ning puhastatakse laeva sissesõidutee. Sadam on võimeline korraga vastu võtma kuni 30 alust.

Edaspidi tuleb Koguva sadamasse ka sadamahoone, mille valmimise tähtaeg on praegu lahtine, kuid mille ehitamist Põllu kindlasti lubas ning mille eskiisprojekt on samuti juba valminud.

Praegu on Muhu saarel kavandamisel veel mitme teisegi väikesadama rekonstrueerimistööd.

Sel aastal peaks alustele avatama Muhu Lõunaranna sadam Simistes, Saarte Liinid plaanib suurt investeeringut Kuivastu jahisadamas. Sadamaehituse plaane peetakse ka Pallasmaal ja Seaninal.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles