Terras: vahejuhtumist ja juurdlusest tehakse tõsised järeldused

Oliver Kund
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaitseväe juhataja brigaadikindral Riho Terras.
Kaitseväe juhataja brigaadikindral Riho Terras. Foto: Andres Haabu

Kaitseväe juhataja, brigaadikindral Riho Terras ütles, et pärast ajateenijate alandamises kahtlustatavate ohvitseride suhtes algatatud teenistusliku juurdluse lõppu tutvustatakse tulemusi ka avalikkusele ja tehakse sellest tõsised järeldused.

«Inimese alandamine kaitseväes on lubamatu, sest Eesti kaitsevägi on rahvavägi. Eesti kaitseväes teenivad ajateenijate ja reservväelastena kodanikud, kellel on kõik kodanikuõigused ja kohustused. Ma ei luba mitte ühelgi ülemal mitte mingisuguselgi ettekäändel mitte kellegi kodanikuväärikust alandada,» sõnas kaitseväe juhataja.

«Ma ei ole valmis praegu kedagi süüdi või õigeks mõistma, sest juurdlus alles käib ja Eesti on õigusriik, aga ma olen leppimatu nende ülemate suhtes, kes ei saa Eesti riigi ja ühiskonna põhiväärtusest aru. Minult ei kuule ainsatki mõistmissõna need, kes ei mõista, mida tähendab ohvitseri väärikus alluvate suhtes, ka konfliktide lahendamisel.»

Terras ütles, et toetab maaväe ülemat kolonel Artur Tiganikku igati selles, et teenistuslik juurdlus selgitaks välja kõik vahejuhtumi asjaolud.

«Kaitsevägi tutvustab juurdluse tulemusi avalikkusele ning teeb sellest vahejuhtumist ja juurdlusest tõsised järeldused. Kaitsevägi alustas teenistuslikku juurdlust otsekohe, kaks päeva pärast vahejuhtumit, siis, kui maaväe staap välilaagris juhtunust teada sai,» ütles Terras.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles