Leedu korvpallikoondise peatreeneriks võib saada tõeline legend

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jonas Kazlauskas
Jonas Kazlauskas Foto: SCANPIX

Leedu korvpallikoondise kahe viimase aasta tulemused pole vastanud paljude ootustele ning suure tõenäosusega saavad leedulased endale uue juhendaja.

Londoni OMil veerandfinaalis kaotuse vastu võtma pidanud leedulasi juhendas viimati Kestutis Kemzura, kuid tema leping on lõppenud ja uut kontrahti talle tõenäoliselt ei pakuta, kirjutab lithuaniabasketball.com.

Uute võimalike kandidaatidena on välja käidud Jonas Kazlauskase ja Rimas Kurtinaitise nimed, kuid Kurtinaitise ja Leedu alaliidu kunagiste eriarvamuste tõttu peetakse ainsaks reaalseks kandidaadiks Kazlauskast.

Leedu Korvpalliliit oleks Kazlauskase teenetest äärmiselt huvitatud, kuna koondist soovitakse juhendamas näha suurte kogemustega meest. «Vahepeal puudus mul alaliiduga igasugune kontakt, kuid pärast Arvydas Sabonise presidendiks saamist on see taas tekkinud. Ma austan teda väga ja oleksin valmis abistama, kui ta seda minult palub,» sõnas Kazlauskas.

57-aastane leedulane on ka varasemalt Leedu koondist juhendanud (1997 – 2001) ning tema käe all võideti 2000. aasta Sydney OMil pronksmedalid. Rahvuskoondistest on ta juhendanud veel Hiinat ja Kreekat ning klubidest on tema tööandjateks olnud Kaunase Žalgiris, Vilniuse Lietuvos Rytas, Piraeuse Olympiacos ja viimati Moskva CSKA.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles