Juuli tööstustoodang oli väiksem kui aasta eest

Martin Smutov
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elektrijaam.
Elektrijaam. Foto: Margus Ansu

Tööstusettevõtted tootsid 2012. aasta juulis 7 protsenti vähem toodangut kui eelmise aasta samal kuul, teatab Statistikaamet. Toodangu langust mõjutas enim energeetika ja mäetööstuse toodangu vähenemine.

2011. aasta juuliga võrreldes toodeti 17 protsenti vähem elektrit ja 7 protsenti rohkem soojust.

Elektritoodangu languse põhjuseks oli impordi suurenemine, mis oli tingitud elektrienergia madalamast hinnast Põhjamaades.

2012. aasta alguses toimunud töötleva tööstusetoodangu väike kasv eelmise aasta sama kuuga võrreldes asendus märtsist väikese langusega.

Juulis toodeti töötlevas tööstuses 6 protsenti vähem toodangut kui eelmise aasta juulis.

Toodangu languse põhjustas eelkõige eelmise aasta kõrge võrdlusbaas elektroonikaseadmete tootmise harus, mille mõju jätkub septembrini.

Juulis ei ületanud toodangu maht eelmise aasta taset pooltes tööstusharudes.

Suurema osatähtsusega tööstusharudest vähenes toodang elektroonikaseadmete tootmises (20 protsenti), puit- ja metalltoodete tootmises (vastavalt 10 protsenti ja 18 protsenti).

Toodang suurenes elektriseadmete, keemiatoodete ja ehitusmaterjali tootmises.

Sesoonselt korrigeeritud andmetel toodeti 2012. aasta juulis tööstuses kokku 1 protsent rohkem toodangut kui juunis, töötlevas tööstuses toodangu maht võrreldes juuniga ei muutunud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles