Tööturuosakonna juht sai koondamisteate

Hans Väre
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
1. maist loodavat töötukassa Viljandimaa osakonda hakkab juhtima avaliku konkursi võitnud Merit Laan.
1. maist loodavat töötukassa Viljandimaa osakonda hakkab juhtima avaliku konkursi võitnud Merit Laan. Foto: Elmo Riig / Sakala

Tööturuameti Viljandimaa osakonna juhataja Peep Raju koondatakse aprilli lõpul, sest asutus likvideeritakse ja 1. maist hakkab selle ülesandeid täitma töötukassa.


Ehkki sugugi mitte kõik Viljandimaa osakonna ametnikud ei jää 30. aprillist töökohata, ootab koondamine neist igaüht. Nimelt ei saa avaliku teenistuse seaduse alusel ametis olevaid inimesi otse üle viia töötukassasse, kus nad võetaks palgale töölepinguga.



Esimesena sai enda koondamisest teada just Peep Raju, sest kuigi seadus nõuab üldiselt ühekuulist etteteatamist, tuli teda kui töönõukogu liiget informeerida kuu võrra varem. Paljudest kolleegidest eristab Raju ka see, et tema puhul on tegemist tegeliku töökaotuse, mitte pelgalt juriidilise sammuga.



«Osakonnajuhatajate ametikohtadele oli avalik konkurss, millel ka mina osalesin,» rääkis ta. «Reedel tuli ametlik teade, et mina seda kohta ei saanud.»



Tööturuameti Viljandimaa osakonna viimase juhi sõnul ei olnud säärane otsus talle ootamatu, sest ees seisavad suured muudatused, mille elluviimiseks ta ei pruugi sobida.



«Erilist nördimust ei oska ma selle pärast tunda, pigem on väike kergendus, sest praeguses tööturu olukorras on üsna raske uut asutust teha,» tõdes ta.  «Igapäevase tööga on tükk tegemist ja pole aega suurtele uuendustele mõelda.»



Töötukassa Viljandimaa osakonna juhataja koha pärast Peep Rajuga edukalt võistelnud Merit Laan tõdes, et ees seisev töö pole kindlasti lihtne.



«Tuleb väga raske aeg, aga olgem optimistid,» lausus ta. «Viljandis on tublid spetsialistid, kes jätkavad ka uues asutuses, ja ma loodan, et meeskond saab tugev.»



Viljandi tööturuosakonna ruumides töötav, kuid andmekogude juhtivspetsialistina otse peamajale alluv Merit Laan kinnitas, et töötute aitamist jätkatakse samas kohas ning inimesi, kes sellega tegelevad, tuleb isegi juurde: koosseis suureneb 12,5 koha pealt 14-ni.



Laane sõnul käivad praeguste tööturuameti ametnikega läbirääkimised ning reedeks selgub, kui paljud neist saavad koha töötukassa Viljandi osakonnas ja kui paljude asemele võetakse uus spetsialist. «Praegu on võimalik töötajaid valida ja me tahame, et meie kliendid saaksid parima teenuse.»



Uus juhataja ütles, et kui koormust järjest juurde tuleb, võib Viljandimaa osakonna töötajaskond edaspidi veelgi suureneda. «Praegu me küll töötuse kasvule mingit pidurit ei näe.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles