Rakvere Raibe: Rockvere tänavate keskele püstitatakse postid

, Rakvere Raibe
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rockvere tänavate keskele püstitatakse postid
Rockvere tänavate keskele püstitatakse postid Foto: Rakvere Raibe

Kõik on märganud, et Rockvere linnas käivad praegu ulatuslikud teetööd. Paljud on küsinud, mis teoksil. Rakvere Raibe vastab – teedele pannakse püsti postid.

“Nii see on,” ütles töödejuhataja Juulius Nõgi, “püstitame tänavate keskele postid.” Ta selgitas, et tegemist on linna tellimusega.

“Mis siin üllatavat on?!” üllatus Rockvere abilinnapea Anna Aru Rakvere Raipe küsimuse peale. “Linnatänavate standard lausa soovitab sellist lahendust. Pealegi ei tule postid igale tänavale. Keda need postid häirivad, võivad kasutada siis teisi tänavaid.”

Mis postide otsa tuleb, pole veel otsustatud. Kindlasti on osa laternaga, osa jääb koertele. Nimelt on linnavalitsuses küpsenud plaan, et postid võiks olla multifunktsionaalsed.

“See on ühe edumeelse linna visiitkaart, ma arvan, et sellega jätame end inimestele mällu, mõelge ise – külaline tuleb linna ja järsku näeb keset tänavat poste, ta peab hakkama laveerima, teeb seal kindlasti pilti, sõidab slaalomit, tehku minu pärast või postitantsu, igatahes mõjub see huvitava vaheldusena, tahame ju olla crazy city,” jutustas Anna Aru.

Kas ta ise läheks sinna postitantsu tegema? “Miks mitte, ma arvan, et eriti enne järgmisi kohalikke valimisi on kõik postid kandidaatide poolt hõivatud,” lausus Anna Aru, kes on lapsena käinud ka liikumisrühmas.

Kuidas võivad mõjuda aga keset teed paigaldatud postid meie liikluskultuurile. Töödejuhataja Juulius Nõgi ütles, et kuigi see on nende jaoks alles esimene omataoline projekt, ei usu ta, et erilist kaost tekib. “Postid pigem rahustavad liiklust, sest liiklejad on siis topelttähelepanelikud,” lausus ta.

Keset teed püstitatavate postide idee on tähelepanu pälvinud juba ka Läänemere Linnade Liidus, kogemust tulevad ammutama mitu delegatsiooni Poolast ja Lätist, et seda endagi juures jagada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles