Québecis levib leegionäride tõbi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kanadas Québeci linnas on leegionäride tõve puhang nõudnud alates juuli lõpust vähemalt kümne inimese elu, teatasid linna tervishoiuametnikud täna.

Haigus on diagnoositud 165 inimesel. Leegionäride tõbi ohustab inimeste nõrka immuunsussüsteemi, kuid haigust saab antibiootikumidega ravida.

Tervishoiuametnike sõnul registreeriti värskeimad juhtumid viimase 10-15 päeva jooksul. Haiguspuhangu võis põhjustada konditsioneerisüsteemide ebapiisav hooldus, mis võimaldas legionella bakterite arengut.

Leegionäride tõbi, mis esmakordselt avastati 1976. aastal USA sõjaveteranide sõjaveteranide organisatsiooni American Legion kokkutuleku ajal ja nõudis 29 inimese elu, on ägeda kuluga bakteriaalne nakkushaigus, mille põhivormiks on kopsupõletik. Haigus algab gripilaadsete sümptomitega, millele järgnevad palavik, külmavärinad ja kuiv köha.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles