Ansip sõidab idapartnerlust lahkavale ülemkogule

Raul Sulbi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peaminister Andrus Ansip Brüsselis 1. märtsil 2009.
Peaminister Andrus Ansip Brüsselis 1. märtsil 2009. Foto: SCANPIX

Peaminster Andrus Ansip osaleb Euroopa Ülemkogul, mille peateemadeks on majanduskriis ning Euroopa Liidu idapartnerluse küsimused.

Ansip sõidab täna Brüsselisse, et osaleda neljapäeval ja reedel toimuval Euroopa Ülemkogul, vahendas valitsuse pressiesindaja.

Euroopa Liidu kevadise tippkohtumise peamisteks teemadeks on majanduse  ja rahanduse olukord jätkuna 1. märtsil toimunud mitteametlikule ülemkogu  kohtumisele, energiajulgeolek, rahvusvaheliste kliimaläbirääkimiste  ettevalmistused ja Euroopa naabruspoliitika idapartnerluse algatus.

Eesti jaoks on kõige tähtsamaks küsimuseks Euroopa  majanduse elavdamise kavas tehtud nn 5 miljardi euro plaani lõplik  heakskiitmine ülemkogu poolt.

Olulised on komisjoni ettepanekud majandus- ja rahanduskriisist väljatulekuks ning sammud, mis tagavad Euroopa Liidu kui terviku ühtse esindamise G20 tippkohtumisel.

Samuti ootab Eesti energiajulgeoleku  suundade heakskiitmist ning kokkulepet konkreetsete ja kaugeleulatuvate  idapartnerluse poliitiliste sõnumite kohta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles