Naiskodukaitse tähistab 85. aastapäeva temaatilise näidendiga

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Naiskodukaitse paraadil.
Naiskodukaitse paraadil. Foto: Urmas Luik

Naiskodukaitse tähistab täna 85. aastapäeva piduliku aktuse ja vastuvõtuga Tartus kaitseväe ühendatud õppeasutustes, mille käigus esietendub ka naiskodukaitse ajaloo teemaline näidend «Minu kohus!» Maarja Jakobsoniga peaosas.

Näidendi on kirjutanud Eha Jakobson ning muusikaline teostus on Marina Peleševa ja Vanemuise keelpillikvarteti poolt, teistes osades mängivad vabatahtlikud naiskodukaitsjad, kaitseliitlased, noorkotkad ja kodutütred, teatas kaitseliit, vahendas ERR Uudised.

Näidendi peamine tegevus toimub aastatel 1927-1940, mil noores vabariigis tärkas naistes soov ennast teostada ning meeste kõrval võrdseina tegutseda.

Naiskodukaitse aastapäeval antakse kaitseliidu kauaaegsele ülemale kolonelleitnant Raivo Lumistele üle naiskodukaitse hõberist, hõberisti antakse välja organisatsioonile osutatud väljapaistvate teenete eest.

Naiskodukaitse on üle-eestiline vabatahtlik naisi koondav organisatsioon, mis annab oma panuse riigikaitsesse ja ühiskonna arengusse läbi kaitseliidu toetamise, kodanike harimise ning isamaaliste traditsioonide hoidmise, juulikuu seisuga on naiskodukaitses 1768 liiget.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles