Ühinemiskiriku looja Sun Myung Moon suri 92-aastasena

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sun Myung Moon
Sun Myung Moon Foto: SCANPIX

Ühinemiskiriku (Unification Church) looja Sun Myung Moon suri 92-aastasena, edastas pühapäeval Lõuna-Korea uudisteagentuur Yonhap.

Moon sattus juba kaks nädalat tagasi kopsupõletiku komplikatsioonidega haiglasse ja viidi reedel Souli haiglast kiriku meditsiinikeskusesse pealinna idaosas, sest arstide sõnul ei olnud tänapäevane tehnoloogia suuteline tema heaks rohkem ära tegema.

«Pühitsetud maal» viibimisel on Mooni jaoks jumalik tähendus, seletas asepresident Joon Ho Seuk.

Seuki sõnul näis Mooni seisund mõnda aega paranevat, aga viimastel päevadel on arstid teatanud, et tema seisund on pöördumatu.

Kirik kasutas Mooni kohta määratlust «Tõeline Isa» ja tema käsitlust mööda on tegemist inimkonna ajaloo ainsa messiaga.

Moon rajas ühe maailmas enim vastuolusid tekitanud usuorganisatsiooni ühinemiskiriku 1954. aastal Soulis, selle jüngreid nimetatakse sageli «moonideks».

Kirik on tuntud eeskätt massilaulatuste poolest, mille käigus pannakse korraga paari tuhandeid inimesi. Kiriku esindajate sõnul on nendega ühinenud inimesi 200 riigist ja mõnedel väidetel ulatub ühinemiskiriku liikmete arv kolme miljonini.

Kirikul on ka märkimisväärne äriimpeerium, millesse kuulub näiteks ajaleht Washington Times ja hotell New Yorker Manhattanil, kuid huve on tal ka Põhja-Koreas, kus Moon sündis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles