Ukraina ajakirjanikud protestisid presidendi meediavabaduskõne ajal

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Tosin Ukraina ajakirjanikku tõusis tsensuurivastaseid plakateid hoides püsti, kui president Viktor Janukovõtš hakkas ajalehtede kongressi ajal ajakirjandusvabadusest kõnet pidama.


Janukovõtš sai sõna täna iga-aastase Maailma ajalehtede kongressi avamisel, mis toimub Ukraina pealinnas ajal, mil riigis on meediavabadused kitsenemas.

Niipea kui Janukovõtš oma kõnet alustas, tõusis käputäis ajakirjanikke püsti, hoides plakateid: «Stopp tsensuurile», «Võimud tahavad laimu eest vahistada», «Võimud kuulavad pealt ajakirjanike telefone», «Valijaid isoleeritakse kriitikast võimude aadressil», «Meediaoligarhid teenindavad võime».

Janukovõtš protestile ei reageerinud ning tema kantselei ei soostunud vahejuhtumit kommenteerima.

Meediavabadust jälgivad organisatsioonid kinnitavad, et alates Janukovõtši võimuletulekust 2010. aastal on ajakirjandusvabadused hääbunud.

Jacob Mathew, Maailma ajalehtede ja uudistekirjastajate liidu president õhutas Ukraina võime jõudma tagasi vabaduste juurde, mis hoiavad ülal demokraatiat ja inimväärikust.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles