Eesti tahab saada maailmanäitusel osalemisel allahindlust

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
2010. aasta EXPO toimub Shanghais
2010. aasta EXPO toimub Shanghais Foto: Corbis / Scanpix

Valitsus plaanib homme kinnitada rahvusvaheliste näituste konventsiooni ja selle muutmise protokolliga ühinemise eelnõu, mis annab maailmanäituse Expo paviljoni rendihinnalt 15 protsenti soodustust.

Valitsuse teatel toob konventsiooniga ühinemine kaasa küll rahalisi kohustusi, kuid liikmemaks on kordades väiksem kui allahindlusest saadav kokkuhoid.

Selleks, et kokku hoida kuludelt 2010. aastal Shanghais toimuval maailmanäitusel, tuleb konventsiooniga ühineda hiljemalt tänavu 30. aprillil.

Eesti paviljoni suurus Expo 2010 näitusel on 1000 ruutmeetrit. Eesti naabriteks Expol on Rootsi, Soome, Island, Norra ja Taani.

Varasema info kohaselt plaanib Eesti kulutada Expol osalemiseks 60 miljonit krooni.

Expo 2010 toimub 1. maist 31. oktoobrini 2010 Hiinas Shanghais. Osalejad käsitlevad seekord linnatemaatikat. Lisaks rahvuslikele paviljonidele toimuvad näitusel eri tüüpi foorumid ja üritused, sealhulgas rahvuspäevad.

Maailmanäitusele oodatakse ligikaudu 200 osalejat ja ligikaudu 70 miljonit külastajat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles